Posiłki, które proponujemy naszym uczniom są smaczne, świeże i ładnie podane.
Wszystkie potrawy przygotowujemy w naszej kuchni. Posiadamy nowoczesne, profesjonalne zaplecze gastronomiczne, spełniające wysokie wymagania higieniczne systemu HACCP. Za cel stawiamy sobie przygotowywanie posiłków najwyższej jakości, z zachowaniem wszelkich walorów smakowych i zdrowotnych (umożliwia nam to m.in. piec konwekcyjno-parowy przeznaczony do przygotowywania smacznych posiłków bez użycia tłuszczu).
W dziennym rozkładzie zajęć przewidziane są następujące przerwy na posiłki:
- 15 minutowa przerwa śniadaniowa, podczas której dzieci otrzymują zdrowy posiłek ( warzywa, jogurty, kanapki);
- 10 minutowa przerwa owocowa, przeznaczona na zjedzenie pysznych, świeżych owoców;
- godzinna przerwa obiadowa przeznaczona na zjedzenie obiadu pod troskliwym okiem nauczyciela – wspólne posiłki są doskonałą okazją do wdrażania zasad kulturalnego zachowania się przy stole;
O planowanie żywienia naszych wychowanków dbają nasi dietetycy z wieloletnią praktyką. W menu uwzględniona jest sezonowość potraw, upodobania żywieniowe dzieci i normy dietetyczne zalecane przez Sanepid.
Układany jadłospis uwzględnia wartości odżywcze produktów oraz ich prawidłowe zestawienie pod względem kalorycznym, wydawane posiłki zawierają wszystkie niezbędne składniki pokarmowe.
Na terenie szkoły dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej.